Perberesit
- 250 gr miell
- ½ pluhur paste, pecive
- Pak krip
- Nje luge sheqer
- 2 ve
- Nje sheqer vanile
- 300 ml jogurt
Per fergim:
- Vaj
- Sheqer pluhur per pluhurosje
Mirren jogurti dhe vezet perzihen dhe pastaj shtohet mielli i perzier
me pluhur paste dhe kripe dhe sheqer + sheqer vanilje dhe perzihet
derisa te behet nje mase homogjene. Kur brumi te jete gati, nxehet vaji
dhe nga kjo mase me nje luge gjelle nxirret masa dhe qitet ne vaj te
nxehte dhe fergohen mire ne te dyja anet dhe renditen pastaj ne leter
kuzhine qe te mpihet yndyra e tepert. Duhet pasur kujdes qe temperatura
te mos jete shume e madhe sepse petullat skuqen shpejt dhe nuk piqen
mjaftueshem brenda. Pastaj i pluhurosim me sheqer pluhur dhe i sherbejme
te nxehta.
Post a Comment